denken

De basis van marketing en communicatie is een goed plan. Op wie richt ik mij? Welke boodschap wil ik overbrengen? Waarom is dit relevant voor de doelgroep? Hoe duidelijker de rode draad van het verhaal is, hoe krachtiger de communicatie. In het plan zet ik de essentie op papier.

Stadsmuseum zet zichzelf stoer op de kaart

Zoetermeer

Marketingplan, operationeel plan, doelgroepen, briefings, pers, contentmanagement

Wie ben jij? Wie is je buurman? Museum De Voorde gaat over de identiteit van mensen en maakt exposities aan de hand van objecten die staan voor verschillende en veranderende leefstijlen. 2021 staat in het teken van 'Stoer'. Wat is stoer? Hoe kijken wij tegen stoer aan en hoe vind je je eigen weg hierin? Het museum staat dichtbij wat leeft in Zoetermeer en creëert tentoonstellingen en organiseert activiteiten die aanspreken bij de bewoners van de stad. Maar het bezoeken van een museum staat niet bovenaan de to-do lijst van de bewoners. Samen met Naomi Himmelreich van Jonge Honden heb ik een strategie opgesteld hoe het museum de connectie met de stadsbewoners aan kan gaan en hen kan verleiden voor een bezoek aan het museum.

Wil je meer weten? Neem contact op

MerwedeTranswijk & Co zoekt ondernemers met een idee

Utrecht

Marketingplan, monitoring

Het ondernemerscollectief MerwedeTranswijk & Co coördineert de aanvragen van ondernemers voor verbeteren van het ondernemersklimaat in MerwedeTranswijk. Nog te weinig ondernemers in het gebied weten echter van het bestaan van het ondernemerscollectief. En ze weten daardoor ook niet dat ze een plan in kunnen dienen die hun werkgebied aantrekkelijk kan maken en dat hiervoor geld beschikbaar is. Ik heb in samenwerking met 178 Aardige Ontwerpers een marketingplan opgesteld om het aantal ingediende plannen en de kwaliteit van de plannen te verhogen. De komende tijd kijkt Beeldstories mee in hoeverre de doelen uit het marketingplan worden behaald en of bijsturing gewenst is.

Wil je meer weten? Neem contact op

Samenwerken is eenvoudig, toch?

Noord-Brabant

Workshops organiseren, leiden en vastleggen

Aanbesteden is in de loop der jaren steeds complexer geworden. Door regelgeving, grote belangen, etc. Onbedoeld resultaat is dat we niet meer varen op basis van vertrouwen, maar op basis van juridische afspraken en vaak wantrouwen jegens elkaar. Partijen houden de kaarten op de borst. In de lijn van ‘why, how, what’ heb ik vier sessies inhoudelijk opgezet en geleid waarin door de betrokken deelnemers een nieuwe vorm van aanbesteden is uitgetekend, gebaseerd op vertrouwen en samenwerken. Onderdeel van de sessies was een reflectie op het thema ‘vrijheid in handelen’, onder leiding van de filosoof Leon Heuts.

Wil je meer weten? Neem contact op

DNA van een plek

Den Bosch

Visie, positionering, briefing, informatieavond

Positioneren van een nieuwe stadswijk

Willemspoort-Zuid is een nieuwbouwplan met 450 woningen. Een unieke plek die zowel aan de rand van de stad ligt aan de natuur én op steenworp afstand ligt van de binnenstad. De Gemeente ’s-Hertogenbosch, Heijmans en Brabant Wonen ontwikkelen gezamenlijk dit gebied. Zij hebben bureau Daring Dutch en mij gevraagd voor het opstellen van het communicatieplan, inclusief een briefing voor de campagne en huisstijl. Tevens hebben wij hen begeleid in de voorbereiding van een eerste informatieavond.

Wil je meer weten? Neem contact op