Ik heb bijna 20 jaar bij meerdere bedrijven gewerkt in marketing en communicatie. Explorerend naar nieuwe wegen ben ik in 2012 gestart aan de Fotoacademie en begonnen als zelfstandig fotograaf naast mijn baan. Zowel in marketing/communicatie als in fotografie draait  het om het opbouwen van een verhaal. Maakt het samenbrengen van beide het verhaal niet sterker? In de zomer van 2018 nam ik het besluit te starten met wat nu Beeldstories is en ben ik mijn zakelijke ervaring in marketing en communicatie gaan combineren met mijn creatieve kant in fotografie. Deze combinatie – beelden lezen, verhalen zien – is de kern van wat ik nu doe. Communicatie is intuïtief. Geloofwaardig zijn, oprecht, invoelend met degene die je aanspreekt. Ik heb veel gewerkt aan en met doelgroepsegmentaties. Alhoewel segmentaties een sterke vereenvoudiging zijn van wie we echt zijn, heeft het me geholpen nog meer in te leven en te doorgronden hoe mensen verschillend kunnen kijken naar dingen. Met communicatie kan je daarom nooit iedereen tevreden houden. In communicatie moet je keuzes durven maken: voor wie doen we het en wat willen we bij hen bereiken?

COMMUNICATIE =
DENKEN + DOEN

De manier van werken die mij typeert is dat ik uitvoerend kan denken in de strategie en strategisch kan denken in de uitvoering. Voor communicatie heb je kaders nodig én de invulling van de kaders. Denken én doen. Vorm én inhoud. Ik schakel steeds tussen beide. Aan de basis een goede visie, in de uitwerking oog voor de juiste beelden en teksten.

DENKEN

De basis van communicatie is een goed plan. Op wie richt ik mij? Welke boodschap wil ik overbrengen? Waarom is dit relevant voor de doelgroep? Hoe duidelijker de rode draad van het verhaal is, hoe krachtiger de communicatie. In het communicatieplan zet ik de essentie op papier.

projecten. denken

DENKEN + DOEN

Een helder communicatieplan is een belangrijke basis. Een goede uitwerking maakt het af. Met gevoel voor woord en beeld kan ik het plan opstellen en vervolgens uitwerken in teksten en fotografie en/of anderen hierin begeleiden en aansturen.

projecten. denken + Doen

DOEN

Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Met mijn achtergrond en werk in communicatie maak ik als fotograaf beelden die de verhaallijn versterken.

projecten. Doen

rogier boogaard = beeldstories